Floris Hammer

Loving Work

Ik ben Floris; coach, consultant, vader, vriend, mens, onzeker jongetje, sterke man.

Mijn missie is om werk en liefde gezond te maken; in gezonde organisaties, relaties en teams kunnen mensen opbloeien! Deze overtuiging komt voort uit 40 jaar levenservaring en ruim 15 jaar persoonlijke ervaring in organisaties.

Keer op keer heb ik gezien (en soms aan den lijve ervaren) hoe getalenteerde mensen vol passie verstrikt raken in de moeilijke kanten van onze organisaties. Hoe werk (te) vaak niet het beste in ons naar boven haalt en hoe we zijn gaan geloven dat we dat moeten compenseren door een betere ‘work-life-balance’; kortom opgeven dat werk vervulling geeft en die dus maar buiten kantoortijden zoeken. Ik weet inmiddels dat dat anders kan. 

Na een studie natuur- en sterrenkunde, een aantal jaren werk in de rijksoverheid en jaren als consultant voor een groot wereldwijd bedrijf, heb ik jaren geleden een nieuwe stap gezet die me dichter bij mijn persoonlijke ‘purpose’ heeft gebracht. Leven en werk zijn steeds meer geïntegreerd.

Ik werk nu als coach in zelforganisatie en (persoonlijke) ontwikkeling. Mijn inspiratie komt uit mijn eigen ontwikkeling gedurende mijn leven; opgroeien, studeren en vijftien jaar werkervaring in verschillende typen organisaties, met heel veel verschillende mensen. Maar ook uit diepgaande persoonlijke ervaringen zoals een scheiding, ziekte, het verlies van mijn vader en het onverwachts ontdekken van 29 halfbroers- en zussen. 

Telkens vond ik meer diepgang in het leven; leerde ik meer voelen, begrijpen, vertrouwen. Steeds meer ‘wakker’, bewust en vol liefde.

Ik heb talloze teams en organisaties begeleid om hun manier van werken te transformeren. Ik ben gecertificeerd Holacracy-coach en heb de 2,5-jarige CRKBO geaccrediteerde opleiding Integrale Coaching voltooid.

Ik houd van uitgestrekte landschappen en reis er graag doorheen met mijn Land Cruiser met daktent. Ik geniet van yoga, tantra en meditatie en ik staar graag de ruimte in, via de telescoop of met goede science fiction.

Ik woon in Rijswijk, met mijn dochter Alina en twee konijnen.

Plan een kennismaking

Boek hieronder gelijk een afspraak