Floris Hammer

Loving Work

Van maandag 20 tot vrijdag 24 mei organiseer ik een ‘ontwikkelvakantie’ in een groot landhuis in Noord-Groningen. 

Het concept: stop 20 leuke mensen in een mooi huis met sauna, jaccuzi en zwembad, en bied een programma aan van workshops, trainingen, meditaties en oefeningen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Iedereen is vrij om twee of vier nachten te blijven, deel te nemen aan de programma-onderdelen en om zelf iets van hun passie en levenslessen in te brengen. Laat de rest vanzelf ontstaan; goede gesprekken, leuke ontmoetingen, excursies naar Pieterburen, life-changing ervaringen en veel plezier. Kortom: Utopia voor gevorderden, zonder de camera’s.

Het programma en de thema’s: het centrale thema van de week is ‘de volgende stap van de samenleving; persoonlijke ontwikkeling, nieuwe manieren van omgaan met leven, werk en relaties’. De thema’s die aan bod zullen komen zijn:

De praktische kant: we komen samen in dit huis; daar kunnen 20 mensen slapen, in tweepersoons kamers met eigen badkamer. We starten op maandag 20-5 vanaf 17u, en eindigen vrijdag 24-5 rond 11u. Je kunt je aanmelden voor alle 4 de nachten (ma-vr), of voor de eerste twee (ma-wo) of de laatste twee (wo-vr). Voor andere wensen overleg even. We zorgen voor een raamprogramma waarin elke dag zowel workshops als vrije tijd zijn ingepland. Je kiest zelf waaraan je meedoet. Ontbijt, lunch en avondeten worden geregeld, waarschijnlijk wel met jullie hulp.

Jouw rol: je kunt alles lekker over je heen laten komen en met de ‘flow’ meegaan, of een actieve rol nemen. Je haalt het meeste uit je dagen in Groningen met een open, nieuwsgierige en kwetsbare houding, en natuurlijk door aan de programma-onderdelen mee te doen. Je kunt ook de kans aangrijpen om iets uit te proberen: heb je zelf een verhaal te vertellen, wil je een oefening met een groep doen of wil je wat dan ook organiseren dat past in die week: laat het me weten.

De kosten: ik heb het huis relatief goedkoop kunnen huren aansluitend aan een vriendenweekend. Daardoor kan ik uit de (basis)kosten komen als iedereen minimaal €50 per nacht betaalt. Ik zal je vragen om vrijwillig meer bij te dragen als je dat kunt en passend vindt; voor vergelijkbare vierdaagse cursusweken wordt in ‘het circuit’ makkelijk €700 gevraagd. Ik zie dit als een experiment in iedereen zelf laten beslissen wat hij ervoor over heeft, terwijl ik wel een inkomen genereer.

Aanmeldenstuur me een berichtje! Er zijn twintig slaapplekken, en vol is vol.

Het gaat een bijzondere week worden, en ik heb er nu al zin in.

P.S. Het zijn natuurlijk doordeweekse dagen, en je kunt het als vakantie zien. Er is echter ook veel voor te zeggen om het als training/carrièreontwikkeling te zien; mocht ik een rol kunnen spelen in het overtuigen van je werkgever; let me know.

Eén reactie

 1. Beste Floris,
  Ja het is al weer wat jaartjes geleden dat we elkaar troffen op en rondom het Europees Waterparlement (2011). Leuk dat je dit in deze tijd passende experiment aan wil gaan!
  Lijkt me leuk er die 5 dagen bij te mogen zijn. Maar ik weet niet of ik nog wel in de (doel)groep pas.
  Ik ben inmiddels 68 en al enkele jaren vanuit de Provincie Gelderland met pensioen.
  Ik heb natuurlijk wel de nodige levens- en werkervaring, inclusief bedrijfsreorganisaties, methode van het Nieuwe Werken, scrum en agile. Daarnaast ben ik nog steeds actief in het vrijwilligerswerk en op zoek naar afstemming van werk, vrije tijd, relaties, zingeving en spiritualiteit, etc.

  Wie weet pas ik toch nog in je doelgroep. Laat het me weten.

  Leuk dat we nog steeds bevriend zijn op Facebook.

  Alvast heel veel groeten vanuit Gelderland!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plan een kennismaking

Boek hieronder gelijk een afspraak